Jonathan Peeman

Jonathan Peeman

Ik ben Jonathan Peeman, de 28-jarige webdeveloper die graag open staat voor nieuwe ontwikkelingen en ideeën. Ik volg de opleiding HBO-ICT: Software & Information Engineering op de Hogeschool Utrecht en ben een fanatieke gamer.

Mijn doel

Het leven en werk van mensen makkelijker maken met slimme systemen, en niet verslavend. Ik vind dat een ICT-systeem de logische stappen uit handen moet nemen, zodat wij ons kunnen focussen op het verbeteren van de wereld.

Logo svg

Persoonlijke gegevens

Voornamen
Jonathan Adriaan
Achternaam
Peeman
Telefoonnummer
+31 6 34 96 38 90
E-mailadres
contact@jonathanpeeman.nl
Nationaliteit
Nederlandse
Rijbewijs
B

Ervaring

Webdevelopment

Vanaf mijn twaalfde ben ik begonnen met het creëren van websites. Ik ben nog steeds zeer geïntereseerd in het ontwikkelen van websites en denk dat hier een grote toekomst in zit. Vooral de mogelijkheden van CSS wordt steeds beter. Ik verwacht dat de front-end van applicaties veel gebouwd gaan worden met HTML en CSS. Dit zie je nu al terug in webapps.

Mijn huidige focus ligt op User Experience en toegankelijkheid. Ik wil graag de ontwikkelde websites beschikbaar maken voor iedereen.

Ik heb goede kennis en ben geïntereseerd in HTML, CSS en JavasScript voor de front-end, en PHP en MySQL voor de back-end.

Voorbeelden van websites die ik heb gebouwd:

Programmeren

Tijdens mijn opleiding op de Hogeschool Utrecht heb ik kennis en ervaring opgebouwd over Python, Java, .NET Framework, Oracle Database en de achterliggende software architectuur. De kennis daarvan heb ik op school toegepast bij verschillende projecten.

Op mijn opleiding heb ik het meest gewerkt met Java. Ik vind het soms een omslachtige taal, maar er kunnen grote projecten mee gebouwd worden.

Software architectuur vind ik leuk om over na te denken, bijvoorbeeld: hoe verdeel je code op een logische manier, zodat het makkelijk aanpasbaar en uitbreidbaar is? Hier wil ik graag meer over leren.

Tijdens mijn laatste stage heb ik ervaring opgedaan met het ontwikkelen van een iOS applicatie. Ik heb geleerd te designen in een storyboard en programmeren in Swift.

Design

Ik vind design, vooral UX—User Experience—echt belangrijk. Het is de manier waarop mensen een product of service ervaren. Hier probeer ik steeds meer over te leren, maar ook over toegankelijkheid.

Ik heb mijzelf Adobe Photoshop aangeleerd. Hiermee heb ik posters gemaakt voor o.a. een schoolproject en Koor Message.

Poster voorbeelden:

Website voorbeelden:

Opleidingen

2015 — heden

Hogeschool Utrecht

Mijn huidige opleiding is 'HBO-ICT: Software & Information Engineering'. De opleiding heeft mij veel verschillende kanten van ICT laten zien en is het meest gefocust op het ontwerpen en programmeren in Java. Ook leer ik over big data.

In het derde jaar heb ik aan een project gewerkt om het energiegebruik van het Utrecht's vastgoed meetbaar te maken. Er is een Proof of Concept ontwikkeld om aan te tonen of het meten uitgebreid kan worden naar de rest van het vastgoed. De opdracht was een dashboard waar realtime het gebruik en statistieken weergegeven worden.

Tijdens mijn opleiding heb ik stage gelopen bij:

derde jaar

Coffee IT

Mijn eerste iOS applicatie gerealiseerd: MotoTour. Een applicatie voor motorrijders om vooraf gedefinieerde routes te rijden met hun iPhone.

Contactpersoon: Job Burg

2012 — 2015

ROC Midden Nederland

Ik heb gekozen om de opleiding 'Applicatieontwikkelaar' te gaan volgen om verder te gaan met mijn hobby. De opleiding was gefocust op websites met HTML, CSS en JavaScript voor de front-end en PHP en databases ontwerpen voor de back-end. De databases ontwerpen heeft mij het meest geleerd op de opleiding.

Tijdens mijn opleiding heb ik stage gelopen bij:

derde jaar

Exaforte

Systeem gerealiseerd voor declaratieverkeer in de zorg. Gebouwd in het door hun ontwikkeld framework.

Contactpersoon: Dennis Meijering

tweede jaar

MostWantIT

Wordpress websites gebouwd vanaf design in Adobe Photoshop.

Contactpersoon: Jelle van der Coelen

Werkervaring

Jumbo

Ik werk meer dan twaalf jaar bij Jumbo Supermarkten. Hier heb ik veel geleerd over het omgaan met verschillende soorten klanten. Tijdens mijn werk houd ik 'mijn groenteafdeling' vol en netjes. Het werk is een goede afwisseling voor het programmeren, omdat ik dan lekker fysiek bezig ben.

Mijn interesse

Het verbeteren en leren van huidige en nieuwe technieken. Deze kennis gebruiken voor het verbeteren en realiseren van systemen. De systemen zo creëren, zodat het past bij het gebruik van mensen.